mARIJTJE VAN DER HORST
home beeld boeken pers cv/agenda contact
Uitgever Altamira/Gottmer groep in Haarlem

ISBN 978 94 013 0142 8 / NUR 728, 865

formaat 17 x 22 cm, aantal pagina's 192
korte teksten, gedichten en citaten en oefeningen.
50 afbeeldingen: foto’s, schilderijen en tekeningen.
tweedehands nog verkrijgbaar bij bol.com en boekwinkeltjes.nl

Leeft het leven mij of leef ik mijn leven? Wie ben ik? Wie wil ik eigenlijk zijn?

Deze vragen dienen zich aan als je op een kruispunt in je leven aankomt. Een punt waarop je opnieuw richting moet bepalen. Het pad dat je bewandelt, lijkt opeens niet meer vanzelfsprekend. Je lijkt door iets gewekt - door een ingrijpende gebeurtenis of ogenschijnlijk zomaar, alsof een sluimerend vermoeden in jezelf wakker is geworden Hoe dan ook, het overkomt je en al draait de wereld gewoon door, je voelt dat er iets wezenlijks aan de hand is. Je kunt er niet omheen. Je moet op onderzoek uit, op zoek naar je eigen antwoorden.

'In gesprek met je leven' gaat over tijd maken voor jezelf, jezelf serieus nemen en het gesprek met je eigen leven respectvol aangaan. Stap voor stap volg je het bewustwordingsproces in twaalf fasen, van stilvallen tot het bevrijdend inzicht in het antwoord ben jij. Het is een individueel werkboek met oefeningen, inspirerende teksten en beelden, waarin het eigen leven als leraar wordt beschouwd.

'In dit boek valt alles samen. Drie wordt één: de diepgaande persoonlijke ommekeer die zich voordeed toen mijn geliefde stierf, de omscholing van modevormgever, gericht op de schoonheid van het uiterlijk, tot verbinder met de schoonheid van het innerlijk en tenslotte de workshops ‘Innerlijk kompas - in gesprek met je leven’ die ik in mijn atelier voor levensgesprekken geef. Het woord schoonheid ging letterlijk schoon-heid betekenen. Ik beschouw het als een groot geschenk een hand te mogen reiken aan een ieder die het universele pad van bewustwording loopt, waarin we allen één zijn.'

klik op de afbeelding voor een vergroting

© marijtje van der horst. Alle rechten voorbehouden.