mARIJTJE VAN DER HORST
home beeld boeken pers cv/agenda contact
Uitgever studio mMdesign bv, Bergen (nh)

formaat A5, 14,8 x 21 cm, 220 pagina's
tweetalig Nederlands - Frans

twee verschillende uitvoeringen (platten),
met dezelfde inhoud en bindwijze

oplage 25 stuks per uitvoering,
gesigneerd en genummerd

uitverkocht


‘woord verlaat zich op beeld’ – 99 ontmoetingen rencontres

99 ontmoetingen is eigenlijk één werk, één verbeelding van een manier van leven en kijken. Het vervolg op de drie eerdere boeken. De woorden zijn zo goed als verdwenen, ze verlaten zich op beelden. De korte titels proberen de aard van de ontmoeting te verwoorden.

Alle beelden kunnen zelfstandig en los van elkaar ‘gelezen’ worden. De meerwaarde van het boek is echter dat ze allemaal in de bepaalde numerieke volgorde te bekijken zijn. Al bladerend luisteren met je ogen, kijken wat je erin leest en wat het je vertelt. Het papier en het gewicht van het boek voelen. De afbeelding die meer aandacht vraagt de tijd geven en op je in laten werken. Weldadig verwijlen. Vrij aanwezig zijn in de opeenvolging van beelden.

De gekozen volgorde heeft betekenis.
Nummer 1 is getiteld  'hier ben ik’, nummer 2 ‘hoera het is vandaag’ en nummer 99 ‘oneindig groter’. Het toont niet zozeer een logische chronologische levensloop als wel ontmoetingsmomenten die zich tijdens een leven voordoen in de lijn van bewustzijnsgroei.

De ontmoetingen dansen voortdurend door het leven en wij dansen daarin mee. De ware ontmoeting doet iets (h)erkennen, maakt expliciet wat impliciet al gekend was en maakt diep blij.

 

klik op de afbeelding voor een vergroting

 
© marijtje van der horst. Alle rechten voorbehouden.